Slektstavle til
familien Servan Homme

Eigil Atle Steinsfjord

Eigil Atle Steinsfjord

Mann 1945 - 2017  (72 år)    Har ingen aner men en etterkommer i Familietreet.

 Set As Default Person    

Personlig informasjon    |    Alle    |    PDF

 • Navn Eigil Atle Steinsfjord 
  Født 17 Mai 1945 
  Kjønn Mann 
  Død 14 Okt 2017  Lillehammer sykehus, Lillehammer, Oppland, Norway Find all individuals with events at this location 
  Eigil Atle Steinsfjord (1945-2017) - Dødsannonse i Aftenposten den 17. oktober 2017
  Eigil Atle Steinsfjord (1945-2017) - Dødsannonse i Aftenposten den 17. oktober 2017
  Min kjære venn og livsledsager gjennom 45 år.
  Min kjære pappa, min svigerfar og vår bestefar
  Eigil Atle Steinsfjord
  født 17. mai 1945,
  sovnet fredfullt inn på Lillehammer sykehus
  med familien rundt seg.
  Lobygda i Valdres
  14. oktober 2017.
  Liv Kari
  Eirunn - Ove
  Margarita, Johannes
  Gravferd fra Strand kirke fredag 20. oktober k1.13.00.
  I stedet for blomster ønsket Eigil en gave til Kirkens Bymisjon.
  Minneord / Nekrolog 26 Okt 2017 
  Eigil Atle Steinsfjord (1945-2017) - Minneord i Valdres den 26. oktober 2017
  Eigil Atle Steinsfjord (1945-2017) - Minneord i Valdres den 26. oktober 2017
  Minneord
  Eigil Steinsfjord

  (1945 - 2017)
  Eigil og jeg har vært kolleger og venner siden han først dukket opp som vikar på det som den gang het Valdres gymnas. I 1975 ble han ansatt som lektor der, med fagene norsk, musikk og religion. Det hadde visst vært hans drøm siden guttedagene, da han ferierte i Lobygda på den andre siden av Strandefjorden fra der jeg hadde tilbrakt mine første fire år I Valdres. Vi var begge bygutter som hadde blitt forelsket i Valdres og etter hvert fikk vi også begge to lang fartstid på gymnaset/den vidaregåande skulen. Navnet skiftet, rektorene kom og gikk, men vi fortsatte først på Fagernes, senere på Leira. Mer enn 40 år på samme arbeidsplass! Vi burde være utstoppet og utstilt på museum! I tillegg til å undervise i norsk og kristendom/religion, tilbød Eigil kurs i kor og drama. Disse valgfagskursene var kjærkomne pusterom for mange elever. Kursene resulterte vanligvis i en eller annen konsert eller innslag på en kulturkveld i gymnastikksalen til jul eller på slutten av skoleåret. Eigils klaverspill var fast post ved skoleavslutninger og andre arrangementer. Lektorlaget (senere Undervisningsforbundet) i samarbeid med Oppland fylke organiserte hvert år kurs for oss lærere. En gang havnet Eigil og jeg på det samme dramakurs. Han underviste som sagt i faget, mens jeg brukte dramatisering i engelsk. En økt skulle det være en fri improvisasjon. Vi satt i ring og skulle forespeile oss at vi var på hvilehjem. Eigil hadde erfaring med dette, siden han brukte en del av sin fritid på hjemmet der foreldrene hans var de siste årene
  de levde i Oslo. Jeg husket at han var den første som stod opp og gikk rundt med sakte gammelmanns ustøe gang. Jeg tror jeg var den første han stoppet ved. Jeg strevde for å følge hans usammenhengende innspill. Han hadde tydeligvis brukt sin tid som frivillig hjelp godt som observatør.

  Eigil var ikke et A4-menneske. Han skaffet seg aldri bil, som folk flest. Om vinteren krysset han fjorden på spark. Når isen var usikker, ble vi engstelige på hans vegne, men han viste oss at han hadde skiene bundet på tvers av sparken, hadde på seg flytevest og pigger slik at hvis uhellet skulle være ute, hadde han det nødvendige utstyr til å komme opp av råken. Ei av hans sambygdinger i Lobygda traff ham en gang på Fagernes på vei hjem. Dette var utpå vårparten og hun mente isen ikke var trygg. Hun grep fatt i sparken hans, surret den fast på taket på bilen sin og insisterte på å kjøre ham hjem. Litt motvillig, men sikkert takknemlig ble han med. Høst og vår syklet han til og fra jobben rundt fjorden.

  Eigil hadde sine faste vaner. Hver mai tok han seg fri for å få med seg Festspillene i Bergen.
  Hvordan han oppnådde det privilegium, var et mysterium for oss kolleger. Vår første rektor, Trygve Bjørgo, var en mann med en kulturvisjon for gymnaset, så han hadde sikkert stor sympati for Eigils behov for kulturell fornyelse. Etterpå går jeg ut ifra at det ble en tradisjon som ingen våget rokke ved. Selv fikk jeg bare oppleve Festspillene etter at jeg pensjonerte meg. En gang traff vi Eigil på restaurant, enn annen gang sammen med familien på toget dit. Våre veier skulle også krysser på Valdres sommersymfoni, da vi ofte gikk på same konsertene.

  Eigil var en kristen, om enn noe uortodoks. Han begynte hver dag med meditasjon, og det var lenge før det ble stuerent i vanlige kristne kretser. Han var ivrig til å diskutere. På en kollegatur til nord Tyskland, satt han og Jan, en humanist-kollega, oppe og snakket ivrig og høylytt langt ut i de små timer. Med de tynne veggene på et lavbudsjetthotell, ble vi som hadde soverom ved siden av, mer eller mindre frivillige tilhørere.

  Eigil var flink til å engasjere seg utenom skolen. Han skrev noveller, romaner og teaterstykker. Det siste han fikk levert var Riddarsprang-prosjektet på Beitostølen. Han underviste flyktninger, jobbet for Bymisjonen i Oslo - de siste årene i et prosjekt de kalte «Tro og Lys», og i flere år var han klokker i Strand. Min kone, Ingrid, drev også med meditasjon, om i en annen form, og var også klokker - og heller ikke noen A4-kristen. De hadde dermed felles interesser og møttes ca. en gang i måneden på Munkekroen på museet til sine filosofiske samtaler. De skulle hatt sitt første høstmøte i slutten av september, da vi fikk melding fra Liv Kari om at Eigil var i koma, og senere at han var død.

  Det kom som en sjokk. Eigil blir sårt savnet. Jeg kommer aldri til å gå forbi en bestemt restaurant på Nordnes i Bergen uten å se ham for mitt indre øye, sittende med vindusplass og et glass hvitvin mens han venter på at fisken blir servert. Impulsen blir alltid å stikke innom for å slå av en prat med en kar - som ikke lenger vil være tilgjengelig.
  John Meyrick
  Person ID I15883  Servan Homme
  Sist endret 18 Feb 2021 

  Familie Aner Nålevende 
  Barn 
     1. Kvinne Nålevende
  Sist endret 18 Feb 2021 
  Famile ID F5434  Gruppeskjema  |  Familiediagram